Történetek gyulladásos bélbetegek mindennapjaiból - Írd meg a történeted te is!

Zsiger krónikák

10 NAGYSZERŰ dolog az IBD-s életben

Sam Cleasby írása (fordította Dóri)

2015. augusztus 31. - Zsiger krónikák

Személyes kedvencem, Sam Cleasby ismét alkotott, egy vidám fordítás következik.
Thank you Sam for encouraging us. :)

Mindannyian tudjuk, az élet bármely krónikus, élethosszig tartó betegséggel szívás, de amikor ez a colitis ulcerosa vagy Crohn-betegség formájában megjelenő gyulladásos bélbetegség, az elég szar. (A szójáték szándékos.) Én is bűnös vagyok, mint mindenki más, hogy negatív aspektusban írok erről, két évet töltöttem ezzel, de úgy gondolom ideje írni a remek dolgokról is…

2012-04-09-09-30-31.jpg

Kép forrása: http://sobadass.me/2015/08/24/10-great-things-about-life-with-inflammatory-bowel-disease/

 

  1. Rendszeres új alsónemű. Nos, amikor egy kukában hagyod az alsóneműd, mert összecsináltad magad, akkor azt pótolnod kell az alsóneműkészletedben. Válassz szép darabokat!
  2. Sokkal többet tudsz az emésztőrendszered működéséről, mint a legtöbb ember. Beleértve az orvosokat is.
  3. Mintha maracast (rumbatök – csörgő hangszer – szerk.) cipelnél magaddal, úgy zörögnek a gyógyszerek a táskádban. Hozd ki belőle a legjobbat, lengesd ki oldalra, ahogy sétálsz!
  4. Te vagy a barátaid közt a Kaki Orákulum. Mulass azon, hogy ismered a barátaid kakis sztorijait!
  5. Ismered az utat a helyi kórházig, és sosem tévedsz el. Egy bizonyos ponton jártál már a legtöbb kórteremben, térképet is tudsz rajzolni.
  6. Kitűnő mentséged van arra, hogy vacak, színtelen kajákat egyél, amikor olyan hangulatban vagy. Igen, szükséged van mcdonalds-ra, ott minden alacsony rosttartalmú!
  7. Humorérzéked van. Néha beteges és illetlen, de amikor ennyi mindenen túl vagy, meg kell tanulnod nevetni a sírás helyett!
  8. Az emberek annyira hozzászoktak a viharvert külsődhöz, hogy amikor jobban vagy és ráncba szeded magad, ragyogóan nézel ki, és ezt észrevételezik.
  9. Megvan a képességed arra, hogy tanítsd magad körül az embereket. Betegségről, láthatatlan testi fogyatékosságról, részvétről, szeretetről és pozitivitásról. Használd!
  10. Te tudod, hogy az élet értékes. Túl vagy már pokoli dolgokon, de még mindig talpon vagy! Tudod, hogy nem számít mennyire kemény az élet, ez MINDIG JOBB, mint a másik alternatíva…

 

Az eredeti szöveget itt találod.
Sam Cleasby facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsigerkronikak.blog.hu/api/trackback/id/tr577748106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása