Történetek gyulladásos bélbetegek mindennapjaiból - Írd meg a történeted te is!

Zsiger krónikák

IBD világnapi videó kampány 2015

Együtt szálljunk szembe az IBD-vel!

2015. május 06. - Pocoku

transparentlogo.png

Az alábbi szöveget az IBD világnap hivatalos oldaláról fordítottam le, hogy többekhez is eljuthasson ez a kampány. A megmozdulás lényege, hogy minél többen lássák, hogy mivel élünk és harcolunk. De a lényeg, hogy élünk, és a betegség elleni küzdelem is könnyebb, ha nem kell elbujdosnunk a tüneteink mögé, és segítenek azok,akik tudnak!

Bárki tud segíteni!

 

A feladat, hogy készíts egy rövid videót arról, hogy a te életedben milyen szerepet játszik a Crohn-betegség, a colitis ulcerosa, vagy másnéven a gyulladásos bélbetegség (IBD)! Érinthet téged is, vagy a családodból, baráti, ismerősi körödből bárkit. (Ha utóbbi, akkor megnevesíteni nem kell, ne sértse se őt, se a jogait. :) ) A részleteket lentebb olvashatjátok.

 

És az ígért videó. Na valami ilyesmit kérnek. Bocsi, hogy nem vagyok egy Brad Pitt. :)

 

 

Világszinten 5 millió beteg él Crohn-betegséggel vagy colitis ulcerosa-val, másnéven a gyulladásos bélbetegség (IBD) tüneteivel. Az IBD világnapot minden év május 19-én tartják, és a betegszervezetek rendezik 4 kontinens 35 országában, Argentínában, Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, 28 európai országban az EFCCA segítségével, Izraelben, Japánban, Új Zélandon és az USA-ban.

 

Tarts velünk idén te is! Segíts növelni a figyelmet és csatlakozz az IBD elleni harchoz!

 

Hogyan szállhatsz be?

Csinálj egy rövid videót magadról, és tedd fel YouTube-ra a #UnitedWeStand2015 címmel! A videó 15 és 30 mp közötti legyen. Tartalmazza a keresztneved, a várost (és országot), ahol élsz, és 1-2 mondatot arról, hogy az IBD milyen módon jelentkezett/befolyásolja az életed, és zárd ezzel a mondattal: „együtt szálljunk szembe az IBD-vel!” (vagy angolul: „united we stand in our fight against IBD”)

 

Például:

„Márk vagyok Budapestről, Magyarországról. Crohn-betegséget diagnosztizáltak 10 éve. Duplán jubilálok: 25 éves vagyok és 10 éve Crohn-beteg. De igyekszem pozitívan tekinteni a világra. „Együtt szálljunk szembe az IBD-vel!”

 

„Juli vagyok, Szombathelyről. A párom colitis-es, de ez nem tartja vissza attól, hogy romantikus legyen. Már tervezzük a közös életünket. „Együtt szálljunk szembe az IBD-vel!”

 

A videó hozzá lesz adva az IBD világnapi lejátszási listára, amit 2015. május 19-én publikálnak. A lejátszó lista megtekinthető a YouTube-on és az IBD világnap hivatalos oldalán (www.worldibdday.org).

 

Útmutató:

A videót készítheted telefonnal, kamerával, számítógéppel stb. Hogy feltölthesd, szükséged van egy YouTube felhasználóra. Ezt könnyű megoldani, és nem kell több idő mint 5 perc. Az alábbi linken találsz néhány alapvető instrukciót: Youtube felhasználó készítés.

 

Amikor feltöltötted a videódat, légy biztos, hogy benne legyen a #UnitedWeStand2015 kulcsszó a címben, hogy megtaláljuk a videód, és hozzá tudjuk adni a lejátszólistához. Elküldheted nekünk is a videód linkjét a bella.haaf@efcca.org e-mail címre.

 

Ha lehet, kérünk angolul vedd fel az üzeneted! Ha nem érzed magadban a bátorságot, feltöltheted az anyanyelveden is, de ebben az esetben kérünk, adj angol feliratot a videóhoz! Ez is könnyű a YouTube leírásával. Hogyan adhatunk feliratot a youtube videóhoz. (A videó angol, de magyar felirat is készült hozzá.)

 

Mutasd meg, hogyan befolyásolja az IBD az életed! Csatlakozz a többiek napi harcához az IBD ellen!

 

 

Az angol nyelvű felhívás megtekinthető itt.

Az eredeti angol szöveg letölthető innen.

 

Jó videózást és várjuk a végeredményeket! :)

Pocok

 

u.i.:a példák a képzelet szüleményei

A bejegyzés trackback címe:

https://zsigerkronikak.blog.hu/api/trackback/id/tr577436046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása